TARİHÇE
Selçuk Üniversitesi Selçuklu Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı 1 Kasım 2009 tarihinde kurulmuştur.
YER VE KAPASİTE
Jinekoloji ve jinekolojik onkoloji servisimiz 26 hasta, obstetrik-infertilite yataklı servisimiz 20 hasta yatağına sahiptir. Servisler içinde 1’er adet müdahale odası mevcuttur. İki ameliyathane, 4 yataklı doğum salonu ve 2 yataklı postpartum bakım odası aktif hizmet vermektedir. Poliklinik hizmetimiz gebe, jinekoloji, jinekolojik onkoloji ve infertilite/tüp bebek polikliniği adı altında 4 poliklinikte gerçekleşmektedir. Kliniğimiz her yıl kendi bünyesinde veya uzmanlık dernekleri ile işbirliği içinde güncel bilimsel gelişmeleri meslektaşlarımızla paylaşmak için sempozyum ve toplantılar düzenlemeyi bir gelenek haline getirmiştir. Bu bağlamda 2010 yılında Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği ile birlikte Jinekolojik Onkoloji Bölgesel Toplantısına ve 2011 yılında da Selçuklu Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğun Anabilim Dalı 2. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri Sempozyumuna ev sahipliği yapmıştır. 2014 yılında 1.si Konya’da, 2.si Eskişehir’de olmak üzere “Hızlı Trenin Birleştirdiği Gönüller: Jinekoloji Sempozyumu”, 2016 yılı nisan ayında Konya’da “Hızlı Trenin Birleştirdiği Gönüller: Perinatoloji Sempozyumu’, 2016 yılı mayıs ayında Konya’da “Hızlı Trenin Birleştirdiği Gönüller: Reproduktif Endokronoloji infertilite ve jinekolojik onkoloji sempozyumu’ düzenlenmiştir. Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Çetin Çelik jinekolojik onkoloji uzmanıdır. Bölümümüzde jinekolojik onkoloji yan dal ihtisası eğitimi verilmekte, açık ve laparoskopik tüm jinekolojik ve jinekolojik onkolojik operasyonlar gerçekleştirilmekte; poliklinikte kolposkopi değerlendirmesi yapılabilmektedir. Reproduktif endokrinoloji ve infertilite polikliniği 2014 yılından, tüp bebek merkezimiz ise 2016 yılı başından itibaren hizmet vermektedir. Prof. Dr. Mustafa Gazi Uçar, Op. Dr. Ersin Çintesun obstetri, genel jinekoloji ve ürojinekoloji alanlarında çalışmakta olup, ürojinekolojik – endoskopik ve minimal invaziv cerrahi ile ilgili operasyonlar uygulayabilmektedir.
ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ EĞİTİM SÜRECİ
Araştırma görevlisi eğitim süreci 4 yıldır. Bu eğitim süresince 1 ay üroloji, 1 ay patoloji, 1 ay anesteziyoloji ve reanimasyon ve 3 ay genel cerrahi rotasyonu uygulanmaktadır. Haftada 1 gün seminer, makale veya olgu tartışması, ayda 1 kez klinik istatistik raporları değerlendirme toplantısı yapılmaktadır. Araştırma görevlileri yılda 3 kez seminer hazırlayarak, sunum yaparlar. 1. yılda yataklı servis, doğumhane ve ameliyathane bölümlerinde çalışarak eğitim alan araştırma görevlilerimiz, eğitimlerinin 2.yılından itibaren poliklinikte hasta muayenesi ve tedavisi eğitimlerini almaya başlarlar. 3.sene araştırma görevlisinin tez projesi belirlenir. Araştırma görevlileri deneysel ve klinik bilimsel çalışmalara katılımları teşvik edilmekte, eğitim süreci boyunca en az 5 bildiri sunumu yapması hedeflenmektedir.
ANABİLİM DALI ÇALIŞMA ALANLARI
Jinekoloji Obstetri Jinekolojik onkoloji Reproduktif endokrinoloji, infertilite, IVF OLANAKLARI Laparoskopi Histeroskopi Kolposkopi IVF laboratuarı