Bilgi İşlem Birimi, hastane içerisinde kritik bir rol üstlenen ve dijital altyapının sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayan önemli bir birimdir. Bu birim, hastanenin teknolojik ihtiyaçlarını karşılamak ve sağlık hizmetlerinin kesintisiz devamını sağlamak amacıyla dört ana başlık altında hizmet vermektedir:

1. Teknik Servis: Hastane içerisindeki tüm bilgisayar ve diğer donanım bileşenlerinin bakım, onarım ve kurulum işlemlerini gerçekleştirir. Bu hizmet, cihazların sürekli olarak çalışır durumda olmasını sağlamak ve olası arızaları en kısa sürede gidermek amacıyla sunulmaktadır.
  2. Yazılım: Hastane içindeki HBYS yazılımı için çözümlerin yönetimi, geliştirilmesi ve güncellenmesi bu birim tarafından yürütülür. Bu kapsamda HBYS yazılımı için destek sağlanır.
  3. Network: Hastane genelindeki ağ altyapısının yönetimi ve bakımı Bilgi İşlem Birimi’nin önemli görevlerinden biridir. Bu hizmet, hastane içindeki tüm cihazların birbiriyle güvenli ve hızlı bir şekilde iletişim kurmasını sağlayan ağ bağlantılarını kapsamaktadır.
  4. Yazıcı Teknik Servisi: Hastane içerisindeki tüm yazıcıların ve diğer baskı cihazlarının bakım ve onarımını gerçekleştirir. Bu hizmet, baskı işlemlerinin kesintisiz devam etmesini sağlamak amacıyla sunulmaktadır.

Bilgi İşlem Birimi, hastanenin teknolojik altyapısının güvenli, verimli ve kesintisiz bir şekilde çalışmasını sağlamak amacıyla hizmet vermektedir. Birim, teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek hastanenin ihtiyaçlarına uygun çözümler sunmayı hedeflemektedir.

Randevu Al
Doktorlarımız