MİSYONUMUZ VE VİZYONUMUZ Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji AD olarak fakültemiz misyon ve vizyonuna uygun eğitim, araştırma ve sağlık hizmeti vermektir.

ANABİLİMDALI YERLEŞİM VE KAPASİTE- ÇALIŞMA ALANLARI YATAKLI TEDAVİ HİZMETLERİMİZ

Nöroloji servislerimiz (Nöroloji 1 (19 yatak- 8 yatak inme ünitesi) ve Nöroloji 2 (5 yatak)) tanı, tedavi ve izlemleri hastaneye yatış gerektiren nörolojik hastalıklar alanında hizmet vermektedir. Nörolojik Yoğun bakım: Anabilim Dalı bünyemizde 3. basamak olmak üzere 8 yataklı yoğun bakım ünitemizde yaygın olarak görülen serebrovasküler hastalıklar ve diğer yoğun bakım gerektiren nörolojik hastalıklar izlenmekte ve şehrimiz yanı sıra bölgemize de hizmet sunulmaktadır. Nöroloji İnme Ünitesi : Serebrovasküler hastalık tanısı ile yatırılan hastaların tanı, tedavi ve izlem süreçleri en son bilimsel yaklaşımlarla ve yürütülmektedir. Hastalarımızın şikayetlerinin başlangıcından itibaren ilk altı saatte merkezimize ulaştırılması durumunda tıkalı damarı açmaya yönelik intravenöz ve girişimsel trombolitik (damar açıcı) tedavi uygulanmaktadır. Kardiyovasküler cerrahi ve radyoloji klinikleri ile yürüttüğümüz multidisipliner konseylerimizle beyin damar tıkanıklıklarını önlemek üzere, karotid damar tıkanıklıkları da cerrahi veya girişimsel yöntemlerle tedavi edilmektedir.

POLİKLİNİK HİZMETLERİMİZ
Polikliniğimiz üç poliklinik odası, EEG, EMG, Uyarılmış potansiyeller, kantitatif EEG (brain mapping), nistagmografi laboratuarları, müdahale odasından oluşan bir kompleksdir. Polikliniklerimizde; Polikliniklerimizde aşağıdaki hastalık gruplarının tanı ve takibi yanı sıra konsultasyonlar değerlendirilmektedir. Genel nöroloji polikliniklerimizin yanı sıra özel hastalık alanlarına ayrılmış polikliniklerimiz de belirlenmiş takvim uyarınca hizmet vermektedir. Kronik serebrovasküler hastalıklar (beyin damar hastalıkları), risk faktörlerinin aranması, risk değerlendirmesinin yapılması ve korunmaya yönelik tedavi planlaması ve takip Başağrısı tanı ve tedavileri Epilepsi tanı ve tedavileri en son bilimsel gelişmeler ışığında gerçekleştirilmekte ve dirençli epilepsi olgularında vagal sinir stimülasyonu dahil diğer girişimsel işlemler Multipl skleroz ve diğer demiyelinizan hastalıkların tanı tedavi ve izlemi Vertigo (baş dönmesi) ve denge sistemini bozan hastalıkların tanı tedavi ve izlemi Nöropati ve miyopatilerin tanı ve tedavi yaklaşımları, nöropatik ağrı tedavisi Parkinson hastalığı ve diğer hareket bozuklukları (distoni, tremor gibi) tanı ve tedavileri, derin beyin stimülasyonu ve endikasyon alanlarına uygun olarak botilinum toksin uygulaması yapılmaktadır. Nöromüsküler hastalıkların tanı ve tedavisi Alzheimer ve diğer demansların tanı ve tedavisi Uyku bozuklukları, uyku apnesi ve diğer ilişkili hastalıkların tanı ve tedavisi Özel alan poliklinikleri: 1. Epilepsi 2. Beyin Damar Hastalıkları 3. Alzheimer ve diğer demanslar 4. Multipl skleroz ve diğer demiyelinizan hastalıklar 5. Kas ve sinir hastalıkları

LABORATUVARLARIMIZ
Nörofizyoloji laboratuarları: Polisomnografi Laboratuarı: Yataklı ünitemiz içinde yar alan bu laboratuar uyku bozukluğu ve hastalıklarında hizmete yönelik ve akademik amaçlı kullanılmaktadır. EEG Monitorizasyon Ünitesi: Yataklı ünitemiz içinde yer alan bu laboratuvar epilepsi ve ilişkili hastalıklarda hizmete yönelik ve akademik amaçlı kullanılmaktadır. EEG Laboratuarı: Erişkin EEG çekimleri (aktivasyonlu ve aktivasyonsuz ) olarak gerçekleştirilmektedir. Çekim ve raporlama işlemleri en kısa sürede tamamlanmaktadır. EMG: Kas ve sinir hastalıklarının tanı ve izleminde kullanılmaktadır. Uyarılmış Potansiyeller: Santral ve periferik sinir sistemi hastalıklarının tanı ve izleminde kullanılmaktadır. Beyin Haritalama: Epilepsi ve diğer metabolik, dejeneratif serebral hastalıkların tanı ve izleminde kullanılmaktadır.

ANABİLİM DALIMIZDA YÜRÜTÜLEN AKADEMİK ÇALIŞMALAR VE BİLİMSEL ARAŞTIRMALAR
Anabilim dalımız bünyesinde serebrovaskülar hastalıklar, multipl skleroz, epilepsi, klinik nörofizyoloji, demans, nöropati, nörorehabilitasyon alanlarında klinik ulusal ve uluslarası ölçeklerde çalışmalar yürütülmektedir. Yan Dal Uzmanlığı Eğitim Programı: Halen Yoğun Bakım Yan Dal uzmanlık eğitimi, nörolojik yoğun bakım bilim dalı bünyesinde, multidisipliner olarak verilmektedir. Klinik Nörofizyoloji Yan Dal eğitimi ve bilimdalı açılması için çalışmalar sürmektedir.

Arş.Gör.Dr. AYŞE NUR ERSOY
Arş.Gör.Dr. DURAN ÖZKAN
Arş.Gör.Dr. HİLAL ÇAĞLAR
Arş.Gör.Dr. RIFKI ULUER
Arş.Gör.Dr. CAHİT AYAN
Arş.Gör.Dr. ALPEREN KAPAMA
Arş.Gör.Dr. AYŞE KARAKAYA
Arş.Gör.Dr. KADİR GÜLŞEN
Arş.Gör.Dr. EMEL AFİFE ATAMAN
Arş.Gör.Dr. OMAR EL QUTOB
Arş.Gör.Dr. MURAT FARUK TUTAR
Arş.Gör.Dr. AYŞE AVCI
Arş.Gör.Dr. MUHAMMET AKİF ÇEVİK
Arş.Gör.Dr. BEGÜM ASENA DOĞRUER
Arş.Gör.Dr. HASAN FATİH YILDIZLAR
Arş.Gör.Dr. MERVE NUR ÇELİK
Arş.Gör.Dr. MERVE AKBAŞ
Arş.Gör.Dr. ÇAĞATAY ŞAHİN
Arş.Gör.Dr. TUĞBANUR BAYTOK
Arş.Gör.Dr. ESRA DURMAZ KOCABAŞ
Arş.Gör.Dr. DUYGU ARI

Randevu Al
Doktorlarımız
Bize Ulaşın