Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Kliniği 48 normal yatak, 13 yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 63 yatak kapasitesi ve 8 Öğretim Üyesi ile dünya standartlarında hizmet veriyor.
Genel Cerrahi kliniği İleri Laparoskopik girişimler, Obezite ve Metabolik Cerrahi konusunda ciddi bilgi birikimi ile öne çıkıyor.
Karın içindeki birçok organa yönelik cerrahi girişimler Laparoskopik yani tamamen kapalı olarak yapılabiliyor.
Endoskopi Ünitesinde bulunan geniş cihaz parkı ve aksesuarları sayesinde Gastroskopi, Kolonoskopi, Rektoskopi ve Biyopsi Polipektomi gibi her türlü endoskopik işlem yapılıyor.
Endoskopla ulaşmanın mümkün olmadığı ince barsakların incelenmesinde Kapsül Endoskopi ve Enteroskopi cihazları yaygın olarak kullanılıyor.
Ayrıca safra kanallarında bulunan taş ve tümörlerin tanı ve tedavisinde kullanılan ERCP işlemi sedasyon yani kontrollü uyku hali altında gerçekleştirilirken bu sayede hastalar gereksiz ameliyatlardan korunabiliyor.
Ameliyathane odalarında karaciğer ve safra yolları, gastrointestinal sistem ve meme endokrin cerrahi ile ilgili ileri bilgi ve beceri gerektiren ameliyatlar teknolojik gelişmeler ışığında gerçekleştiriliyor.
Ayrıca ülkemizi ciddi bir sağlık sorunu olarak tehdit eden obezitenin cerrahi tedavisinde hastalara uygun ameliyat seçimi konusunda rehberlik ediliyor ve hastanın vücut kitle indeksine göre uygun olan her türlü obezite cerrahisi yapılabilmektedir.
Obezite Cerrahisinde Dünya Literatüründe uygulanan birçok ameliyat çeşidi başarılı bir şekilde yine Laparoskopik olarak uygulanıyor.
Obezite cerrahisinde (tüp mide vs) alanında ün yapmış cerrahları ile Türkiye genelinden hasta kabul ediliyor.
Selçuk Üniversitesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı’nda yılda ortalama 20 bin hasta muayene edilirken, bunun ortalama 2500 tanesine cerrahi işlem uygulanıyor ve ortalama 5000 hastaya yataklı servis hizmeti sunuluyor.